top of page
  • Foto van schrijverfransbak

Op reis in mijn gevoelswereld

Bijgewerkt op: 14 mei 2023

Als een ontdekkingsreis door mijn innerlijke gevoelswereld. Zó heb ik het afgelopen weekend (10/10-14/10 2019) met een groep prachtige mensen in de omgeving van een kudde paarden in Spanje ervaren. Ik (wij) werd(en) er gecoached door Bianca en Yolinde op een reis naar de prachtige natuur van Spanje, georganiseerd door CumEquis en HorseBuddy. Een kort persoonlijk verslag van wat het mij bracht. #eenautistkentgeengevoel?


Vol bravoure stapte ik met een groep onbekende mensen in dit avontuur. Ik dacht dat de omgeving er meer van zou terugschrikken dan ik zelf. Ik ben wel comfortabel met oncomfortabel zijn. Dacht ik. Maar het bleek een verrassing voor me. En ik ben er dichter bij mijn doel door gekomen. Mijn coachvraag: ik heb moeite met het onderscheid tussen mijn en dijn gevoel (de sociale kameleon): Ik voel jouw gevoel alsof ik het zelf voel. Daarmee heb ik moeite om mijn eigen grenzen aan te geven. En hoewel ik het gevoel heb dat ik dat onderscheid steeds vaker weet te maken, heb ik ook het gevoel dat ik er nog nét niet bij kan. Dat was dan ook mijn coachvraag.Ik kreeg er zicht op. Door de vanzelfsprekende omgang en acceptatie binnen deze groep. Vertrouwd en open, kwetsbaar mogen zijn, veilig, en in de interactie met een kudde paarden. Zij maakten me duidelijk hoe ik om mezelf geaccepteerd kan worden. Zonder mezelf aan te hoeven passen. Zowel de groep als de kudde maakten me dat duidelijk. De paarden lieten me stap voor stap mijn en hun grenzen verkennen. Gaven me wat ik aandurfde. Ik voelde me al gauw vertrouwd met hen. En heb er van genoten, zó dicht in contact te staan met deze prachtige dieren.Ik leerde er dat ik mijn grenzen niet hoef aan te geven, dat mijn grenzen op een natuurlijke en vanzelfsprekende manier kunnen worden gerespecteerd. Ik leerde er dat ik word gerespecteerd om wie ik ben, op het moment dat ik mezelf durf te laten zien. Zonder maskers. Zonder ego. En dat mijn pijn en verdriet vanuit trauma en ervaringen er zonder meer mag zijn. Op het moment dat ik dat durf te laten zien. En dat was mogelijk in deze groep, ondersteund door de interactie met de kudde paarden in een prachtig rustgevende natuur. En begeleid door Bianca en Yolinde.

Dank je, Yolinde en Bianca! En Babette voor de professionele fotografie en talrijke tips, inspirerend! En natuurlijk de groep prachtige mensen die me lieten ervaren dat ik gewoon mezelf kon zijn <3. Dank voor deze heerlijke en leerzame ontdekkingsreis in mijn gevoelswereld!


Frans

140 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page